<$BlogRSDUrl$>

Wednesday, October 08, 2003

Exclusief!


Le Feux de Perrie van Les Mystères zou gisteren volgens de politie nogmaals op het nippertje ontsnapt zijn aan een nieuwe aanslag op zijn leven. Tijdens een etentje met een fan in een Oostends restaurant kon hij maar op het nippertje een visgraat verwijderen uit zijn keel.
De staatsveiligheid werd erbij gehaald en vermoedt dat het hier om kwaad opzet gaat. Een dader is nog niet aangewezen, maar wederom zijn de mede deelnemers van het holebisongfestival verdacht. Vooral de Franse inzending wordt in het oog gehouden.
Le Feux de Perrie blijft er echter stoïcijns kalm onder. "Ze krijgen me niet zomaar klein. Er zal meer nodig zijn dan een visgraat om me uit de wedstrijd te krijgen." Wij houden u op de hoogte.


Tuesday, October 07, 2003

Rat

Les Mystères willen zich verontschuldigen bij de familie van de rat die het slachtoffer werd van een tragisch ongeval met hun tourbus. Le Feux de Perrie bezweert de familie dat remmen niets meer had uitgehaald.
De politie vermoedt echter dat het hier mogelijk om een zelfmoordaanslag kan gaan. De rat leek immers recht onder de wielen te lopen en had een verdachte rugzak op zijn/haar rug. Vermoed wordt dat de bom niet afging door een technisch mankement en zo enkel de rat het leven gaf. Beschuldigende vingers wijzen in de richting van medekandidaten van het holebisongfestival die les mystères als eventuele winnaars willen uitschakelen.

Monday, October 06, 2003

Eurosong Repetitie

Onze helden gingen gisteren naar de eerste 'repetitie' van het holebisongfestival in Antwerpen.
Na de witte sofa van de Antwerpse Stadsschouwburg naar het Kipdorpvest te sleuren (mijn armen en schuine borstspieren danken u, Palli) en ons af te vragen waarom we toch niet Blue Café kozen, kwamen we aan in de bureaus van Sensoa. Een aantal andere deelnemers leken nogal verbaasd over het feit dat we ook echt uit het buitenland (west-vlaanderen!) kwamen. De woorden "of ze nu in het ijslands of het westvlaams zingen, ik zal er niet veel van snappen" leken in hun hoofden rond te spoken. Toen de organisatie "Minn hinsti dans" bleef verkeerd uitspreken en een mede deelnemer zich afvroeg wat de titel betekende, stonden les Mystères verstomd van het gebrek aan obsessie. Hoe kan men de act vergeten zijn?! Hoe kan men niet eens opzoeken wat de titel betekent?! Hoe kan men Palli niet in het hart gesloten hebben na diens gedurfde optreden in Dublin. Na verloop van tijd raakten onze helden over dit verschrikkelijk feit heen. De show must go on, nietwaar.
En zo hebben Les Mystères en Dj Mel I Sa kennis gemaakt met hun mede deelnemers.
Zo zijn daar Raf en Steven met Lass die Sonne in dein Herz", de Duitse inzending van 1987. Een vrolijk Reggae nummer met bijhorende danspasjes. Les Mystères hopen dat de heren zich in Lederhosen hullen op de avond zelf, maar we hebben het nog niet kunnen vragen.
Ook Carola is van de partij. Zweden wordt vertegenwoordigd door twee heren die "Fangad av en stormvind" vertolken. Een bijzonder wulps gebeuren dat af en toe aan Oostduitse turners doet denken. Anja Daems zal er echter niet veel van snappen.
Een Dame brengt ook nog Lisa Del Bo's Kaartspel is Liefde toestand ten gehore (Le Vent is geen fan van La Del Bo) en een groepje jonge hondjes van Enig Verschil vergasten ons op hun versie van A Ba Ni Bi. Les Mystères zochten echter vruchteloos naar de traditioneel Palestijnse deelnemer in deze Israëlische inzending.
Ook Nederland neemt deel met "ik zie een ster" (ze komt van ver). Nu goed, dan mag ze al van ver komen, Les Mystères vinden de tekst "de pot verwijt de ketel" redelijk seksistisch. Op een dergelijk event mag men toch verwachten dat de woorden "lesbienne" en "homo" gebruikt worden ipv codetaal. Zo zal ook het gloednieuwe AidsLied getuigen, dat we u voorlopig zullen besparen.
Lulu zorgt voor controverse op het festival met haar gewaagde act, gezien Le Feux's moeder in de zaal zal zitten. Le Feux is er nog niet uit of hij Lulu probeert te beschuldigen van plagiaat, dan wel zijn moeder voorzichtig voor te bereiden op het onvermijdelijke. Frankrijk zal haar misschien wel kunnen bekoren wegens het... chanson gehalte.
Een EurosongMedley en diens aantrekkelijke vertolk(st)ers zal ongetwijfeld de hele zaal aan het wiegen, wiebelen en giechelen krijgen. Er wordt dan ook duchtig met de kont geshaket. Les Mystères geven toe een beetje jaloers te zijn op de act van deze deelnemers, maar sportief als ze zijn, zijn ze er ook een beetje verliefd op. Zo zijn we wel.
Nog niet alle 14 deelnemers kwamen aan bod, maar het leeuwendeel hebben we nu wel gezien. Dames en Heren, les Mystères zullen niet moeten onderdoen voor de andere acts. Zeker niet eens ze hun sexy outfits aangetrokken hebben. Een hoogstaande avond en middag wordt het zeker.
De avond wordt aan elkaar gepraat door de onevenaarbare Albrecht Wauters, ook gekend van jeanettenmuziek op Radio twee de vrijdagavond en van het niet-bellen van Le Vent de Lowe toen die haar top vijf discomuziek had opgestuurd. Shame on you Albrecht!
Mensen met een allergie voor geiten komen echter best niet naar het songfestival... maar dat zal wel meevallen als je ver genoeg zit.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?