<$BlogRSDUrl$>

Friday, December 05, 2003

Le Vent de Lowes tweede radio optreden

Le Vent de lowes tweede radio optreden gaat vanavond door, wanneer Superfan Albrecht haar opbelt in zijn programmaatje op hippe familiezender radio 2. Die van de kanaries, u weet wel. Natuurlijk is dit niet zonder slag of stoot kunnen gebeuren. Albrecht durfde de supersterren van Les Mysteres eerst niet benaderen, hoe zou u zelf zijn. Vooral Alcors stoere torso hield hem op afstand. Toen Le Vent de Lowe zich veilig waande en alleen backstage rondhuppelde op het festival, werd ze door Albrecht gecornerd. Of ze zijn programma es wou opvrolijken. De luistercijfers konden het gebruiken, er kwam gesmeek en bijna omkopen aan te pas... ja, le vent de lowe heeft een zacht hartje, nietwaar? Dus stemde ze toe.
Welke muziek Albrecht zal draaien om dit optreden op te luisteren is momenteel nog niet bekend, maar Le Vents eerste keuze "minn hinsti dans" zal er niet bij zijn. Onbekenden hebben het nummer vannacht uit de vrt radio computers gestolen...

Tuesday, December 02, 2003

wie?

Wie heeft het gedaan?
Le Feux de Perrie, de immer stoere bacteriënafweerman, ligt ziek te bed. Alcor heeft zijn cursus personenzorg moeten bovenhalen om de patiënt te verzorgen. Zware griep is het verdict. Thuisblijven deze week.
Ondertussen heeft ondergetekende, Le Vent de Lowe, barstende hoofdpijn, een hoest a ratio van 6 x per minuut en lichte koorts. DJ Mel I Sa heeft helaas geen medelijden.
Wie heeft het gedaan?
Dan zeggen ze wel dat de griep het land binnenkomt via West-Vlaanderen, maar volgens mij is dat allemaal nonsens. Het is ontstaan in Antwerpen ja! Op het songfestival gisteren en via ons is West-Vlaanderen er de dupe van geworden. Dus... mede kandidaten... Wie heeft ons besmet met het griepvirus? Onze wraak zal zoet zijn...

Monday, December 01, 2003

Liesbet

schminkster Liesbet DJ MEl I Sa herinnerde mij eraan dat ik een cruciale taak vergeten was: het bedanken van Schminkster & Dutch Diva Liesbet voor
- de foundation spons
- het lenen van haar fantastische lievelingslippenstift
- het aanbrengen van oogschaduw en blush bij een zeer weigerachtige dj Mel I Sa en le Feux.

holebi eurovisiesongfestival

DJ Mel I Sa strikes a pose!Gisteren was het dan eindelijk zover. Het tweede Holebisongfestival in Antwerpen, georganiseerd door Antar. Alle deelnemers waren er klaar voor, de regisseur kreeg bijna een beroerte van de spanning en de computer leek het ook bijna te begeven. Onze sofa stond veilig achter de scene en les Mysteres konden het festival overschouwen tijdens de generale repetitie en zagen fragmenten van de uitverkochte shows 's middags en 's avonds op het balkon.
De show begon met de dappere Enig Verschil deelnemers die zich voor de gelegenheid in hun geliefkoosde slaapkledij hadden uitgedost: pampers. Ze brachten geheel in de stijl van het land dat ze vertegenwoordigden (Israël, A Ba Ni Bi) een act met het thema vrede (of liever: oorlog). Tijdens hun sadistische act werd een pop vermoord en een piemel afgeknipt.

Ook van de partij was Sertab en haar twee haremmeisjes. Sertab shakete wild met haar bikinitopje en haar borsten waren gemaakt van papieren zakdoekjes (corrigeer me indien nodig Sertab, ik sla de borsten van de deelnemers af en toe door elkaar).

Marie N (Letland 1) had meisjes meegebracht die nog niet veel samen hadden kunnen repeteren. Jammer voor Marie was dat er ook een beetje aan te zien. Behalve het ene Spaanse meisje, stonden de twee er een beetje rommelig bij. Ze leken meer geïnteresseerd in hun kapsel en hun hoed dan in de show zelve. Marie, neem volgende keer alleen je Spaans danseresje mee...

Nederlands "Ik zie een ster" was hilarisch door de aanwezigheid van ... u raadt het al, de echtgenoot van de zangeres in een sterrenoutfit. De zangeres had trouwens prachtige gestreepte kousen aan en zowel zij als haar kompaan waren in klompen uitgedost. Heel leuk gebracht.

De drie dames van Sestre (Slovenië, 2002) hadden smetteloze Sabena pakjes aan, maar het leek het publiek niet super te kunnen bekoren. Jammer, want ze waren best sexy. Ierland, de winnaars van vorige keer, viel beter in de smaak. Althans in de namiddagvoorstelling. Het team Ierland leek echter een beetje teleurgesteld met hun "slechts tweede plaats". In de avondvoorstelling zakten ze verder weg in het klassement.

Les Mysteres klaar voor hun optreden
Het viel op dat hoe minder de deelnemers naar de repetities gekomen waren, hoe uitbundiger (en duurder) hun outfits waren en hoe meer tijd ze voor de spiegel in de make up kamer doorbrachten. Dit leverde hen vooral in de middagvoorstelling punten op, maar veel minder in de avondvoorstelling. Uitzondering op de regel waren winnaars Zweden (Carola met Fangad av en Stormvind, remember?). Hoewel ze niet uit de schminkkamer weg te slaan waren, waren ze naar elke repetitie gekomen, hun act zat super in elkaar en ze zorgden letterlijk voor vuurwerk op het podium. Een typische eurosongoverwinning en zeker verdiend.

De Dutch divas hadden zoals bekend voor een Eurosongmedley gekozen. Toen Les Mysteres die het eerst hoorden en zagen, zonk de moed ons in de schoenen. Wie zou er nu niet stemmen voor een leuke medley van bekende eurosongliedjes, hilarische outfits en goed in elkaar gestoken dansjes. Wel, het blijkt dat weinig mensen hier niet voor stemden, want ze werden respectievelijk derde en tweede in de namiddag- en avondshow. Ook dit terecht. Er was duidelijk hard gewerkt aan de act en de outfit en de deelnemers waren bijzonder aangenaam.

De vertegenwoordiger van Wallonië (en tevens componist van ons nieuwe "lijflied") sprokkelde punten bij elkaar van de moeders van enkele deelnemers die platgingen voor het Franse chanson. Hieronder viel ook Le Feux' moeder trouwens. En wat ging er mis met Duitsland? Mensen toch! Twee leuke jongens, een leuk liedje, goed gebracht en grappig. Geen glitter of drag, maar moet dat dan echt? Volgens mij heeft hun eenvoud de jongens de das omgedaan. Jammer en onterecht.

een bijzonder stoere le feuxEn na Duitsland was het de beurt aan ons met Minn Hinsti Dans. De zenuwen gierden door ons lijf, tientallen rampscenario's (niet recht raken, rok scheuren, omvallen, pose vergeten) gingen door ons hoofd... gelukkig, geen noemenswaardige problemen. Dat mocht ook niet, want 's avonds zat Le Feux' moeder in de zaal en die zou ons de les gespeld hebben. Op dat moment hielden we al helemaal geen rekening meer met een mogelijke overwinning, gezien onze keuze van een obscuur, niet-winnend eurosongnummer, het ontbreken van glitter en drag en het niet-hebben van een uitgebreide fanbase in het publiek. Toch werden we 's avonds DERDE! 's Middags waren we zevende, maar dat telt niet. hehe. Dolgelukkig waren en zijn we met onze (figuurlijke) bronzen medaille. Nog meer met de gemeende felicitaties van enkele medekandidaten en organisatoren die meenden dat we die derde plaats ook verdiend hadden. Echt waar, bedankt!

Lulu bracht voor Groot-Britannië een act waarin ze het been van haar love interest bereed en haar kont aanbood aan een andere. Op het einde moest ze echter haar heil zoeken bij een dildo. Arme Lulu. Hopelijk zijn de kinderen in de zaal al bekomen van deze performance!

arrogante Le Vent de LoweGezien Lisa Del Bo verstek liet gaan, werd twee keer iemand uit de zaal gekozen om Lisa te vertegenwoordigen. Het moet gezegd, zowel de dame als de heer die het lef hadden om dit te doen, brachten het er uitstekend van terecht!

En dan was er nog Brainstorm (Letland 2001), drie jongemannen en 1 runaway bride bezongen het feit dat hun ster wel eens zou kunnen vallen. En dat deed ze ook. Een heel grappig en geslaagd optreden. Zelfs de afgrijselijke pruikenkeuze van de heren kan hen vergeven worden.

Voor de show en tijdens de puntentelling van de juries werd live gezongen door Charlotte (waarvan eerder al melding werd gemaakt), Kristof en Raf (lees ook Rafs beoordeling van het festival). De heren zongen prachtig en verdienden ook het langdurige applaus dat ze kregen.

groepsfoto uit de kleedkamer
op de eerste rij= De baby's van Israël, tweede rij vlnr= "Lamour", vijf dutch divas, DJ Mel I Sa, le Feux de perrie, Raf en Steven van Duitsland, een Sestre hostess, Lulu (met witte pruik) en haar mannen, supergitarist Sven van Brainstorm. Laatste rij vlnr=bouwvakkers krullen en runaway bride (brainstorm), Twee Sestres met Le Vent de Lowe tussenin en de Vlaamse Reinars van Brainstorm
Een grote versie van deze foto kan je hier vinden.

Indien andere deelnemers hier nog iets aan toe te voegen hebben of ook foto's op het net hebben staan, laat je het es weten in de comments? dank u

Crisismomenten!

Zoals u kunt zien, pronken Les Mysteres hieronder met de beker. Die ze overigens niet gewonnen hebben. "Heeft de sabotage dan toch zijn vruchten afgeworpen?" hoor ik u vragen. Wel, inderdaad. Kris, een vriend van Le Feux die onze main act (de sofa) bijhield in Antwerpen vond de tijd gekomen om een grapje uit te halen met ons en te beweren dat hij niet thuis was gisteren en we dus geen sofa hadden. Wat zouden les Mysteres zijn zonder hun sofa? Daardoor zijn Le Feux en Alcor gisteren voor dag en dauw (rond 7u) naar Waregem getrokken vanuit Oostende (afstand ongeveer 1u,2u heen en terug) om een camionette die een nieuwe zetel richting Antwerpen zou kunnen brengen. Toen ze na 1u58 minuten weer in Oostende aankwamen met de camionette belde Kris. Het was een grapje. Le Feux vond het minder geslaagd. In deze tijd van sabotages haalt men geen grapjes uit Kris!
het bewijs

Voor alle ongelovige Dutch Divas die niet wilden inzien dat Les Mysteres de overwinnaars waren van het Holebi Songfestival: Hier poseren Les Mysteres met de trofee.

Ok. In werkelijkheid hebben we gewoon geprofiteerd van het feit dat de trofee tijdens de pauze eenzaam en alleen op het podium stond. Een dergelijke kans konden we niet laten liggen, voor de gretige Carola's van Zweden hem weer in handen namen.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?